Lees hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Heeft u een andere vraag of wilt u verder doorpraten? Neem gerust contact op. Bel 038 - 460 46 48 of mail naar info@redeenkind.nl.

Werkwijze

Wat onderscheidt Red een Kind van andere organisaties?

Als je een kind sponsort via Red een Kind, is dat voor een paar jaar, meestal tussen de zeven en tien jaar. Het programma dat je steunt, helpt de ouders om zélf voor hun kinderen te zorgen: om voldoende eten voor hen te hebben, ze naar school te laten gaan en medische kosten te kunnen betalen. Met jouw bijdrage help je dus het kind, maar ook zijn broertjes en zusjes en de andere kinderen in het dorp. Na een aantal jaren hebben de ouders zoveel vaardigheden en middelen dat sponsoring niet meer nodig is en ze niet meer afhankelijk zijn van hulp.

Andere onderscheidende punten:

  • Schrijven met je sponsorkind kan wel, maar hoeft niet
  • Bij Red een Kind kun je ook een gezin sponsoren
  • Red een Kind helpt álle kinderen, ongeacht religie, geslacht of afkomst
  • Red een Kind is een christelijke organisatie die werkt met christelijke organisaties en kerken ter plekke
Waar zijn de programma's van Red een Kind op gericht?

Wij geloven in een aanpak die erop gericht is dat een dorp na zeven tot tien jaar geen hulp meer nodig heeft. Na die periode is er structureel zoveel verbeterd in het dorp dat we het programma kunnen stoppen. De bevolking kan dan zelfstandig verder om te bouwen aan een kansrijke toekomst voor hun kinderen.

Financieel

Hoeveel van mijn gift wordt daadwerkelijk aan het doel besteed?

Red een Kind streeft ernaar om zoveel mogelijk geld te besteden aan het helpen van kinderen in armoede. In de afgelopen jaren ging ongeveer 90% van onze inkomsten naar onze programma’s. We volgen de richtlijnen van het Centraal Bureau Fondsenwerving bij het berekenen van dit percentage. In het laatste jaarverslag vind je hierover meer informatie.

Is mijn gift aftrekbaar van de belasting?

Red een Kind heeft een ANBI-status. Dat betekent dat je je gift mag aftrekken van je belastbaar inkomen. De belastingdienst hanteert een drempel voor deze aftrekposten. Die drempel geldt niet voor periodieke giften.

Service

Hoe geef ik een wijziging van mijn gegevens door?

Vul op onze contactpagina het contactformulier in, bel naar 038 - 460 46 48 of mail naar databeheer@redeenkind.nl.

Sponsoring

Voor veel gestelde vragen over sponsoring: klik hier.