“Die stralende ogen zijn meer waard dan alle sterren aan de hemel.”

Peter en Nynke Kluijfhout ontmoeten in Ethiopië sponsorkind Desta en zijn ouders. Een bijzondere ervaring, die ze niet snel zullen vergeten. Nynke vertelt hoe het was.

"We moesten lang rijden om Desta te kunnen ontmoeten. De goed geasfalteerde wegen die we vanuit het vliegtuig zagen, verdwenen al na 5 minuten rijden. Hoe hoger we de berg op kwamen, hoe slechter de weg werd. Wat een andere wereld!Het was niet mogelijk om naar het huis van Desta te gaan, daarom kwam hij met zijn ouders onze richting op. Ze deden er twee uur over om te lopen naar de plek waar we elkaar zouden ontmoeten.

Eindelijk kwamen ze dan aan: een verlegen jongetje met een trotste vader en moeder. De begroeting ging makkelijk, maar een gesprek was lastig. Geen van hen sprak een woord Engels en wij natuurlijk geen woord Amhaars. Er was wel iemand die een beetje kon vertalen, maar Desta was eerder bang voor ons dan enthousiast. Gelukkig hadden we een manier bedacht om op een andere manier contact te maken.

We hadden toestemming gekregen om aan Desta een voetbal te geven, waar alle kinderen uit het dorp mee zouden kunnen spelen. Toen die tevoorschijn kwam, speelde taal geen rol meer. Samen voetballen…wat een pret. Al gauw sloten zich verschillende kinderen bij ons aan. De ouders van Desta keken lachend toe.

Het was zo bijzonder om hun liefdevolle blik te zien… Je zag ze genieten van hun spelende kind. Van de vertaler begrepen we dat ze dankbaar waren voor onze steun. Wij waren nog meer dankbaar dat ze dit lieve verlegen jochie, hun zoon een toekomst geven. Het bezoek was misschien niet lang, en totaal niets van wat we ons er van hadden voorgesteld. Maar het was zoveel meer dan we hadden kunnen hopen. De stralende ogen van Desta tijdens het voetbalspel zijn meer waard dan alle sterren aan de hemel.”


Terug naar overzicht