“Ik ben trots en blij dat ik deze jonge kinderen nu kan bieden wat ze nodig hebben,” vertelt juf Clementine met een lach op haar gezicht. “Het is zo belangrijk dat ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen!”

“Dit centrum is opgestart met het idee dat ouders hun kinderen op een veilige plaats kunnen achterlaten als ze aan het werk gaan,” legt Clementine uit, “Ik moest meer dan 64 kinderen in één ruimte opvangen.” Hoewel Clementine de kinderen heel veel liefde gaf, wist ze te weinig over de ontwikkeling van jonge kinderen. Het programma heeft daar verandering in gebracht.

Clementine: “Nu weet ik hoe ik de kinderen spelenderwijs kan laten leren. Ik kan nu ook beter hun gezondheid in de gaten houden.” Heel belangrijk: als kinderen zich in hun eerste levensjaren goed kunnen ontwikkelen, hebben ze daar een leven lang profijt van!

“Ik krijg nu ook steun van een oudercomité,” vertelt Clementine, “Ik ben heel blij dat die door het programma opgericht kon worden. Ouders zijn nu betrokken en zich er bewust van hoe belangrijk het is om kinderen te stimuleren. Dat maakt zoveel verschil.” De juf straalt van trots: “Het nu een volwaardige peuter- en kleuterschool… Ongelooflijk! Mijn droom is dat de school nog verder groeit. Ik wil straks in elk geval drie klaslokalen hebben, zodat ik nog meer kinderen kan helpen.”


Terug naar overzicht