Hij heeft het gehaald! Elias loopt al sinds de zomervakantie in een korte broek rond. Waarom? Om geld op te halen voor zijn sponsorkind Estella uit Burundi. Wij spraken hem vlak voor zijn verjaardag op 23 april: de einddag voor zijn actie.

Waarom vind je het belangrijk om dit voor Estella te doen?

"In Nederland zijn we best wel rijk. We kunnen allemaal spullen kopen en we hebben het heel goed. En bij Estella kunnen ze ook wel nieuwe dingen kopen, maar daar moeten ze eerst heel lang voor sparen. Dus ik dacht: ik wil haar helpen."

Waarom heb je gekozen om deze actie te doen?

"Ik dacht: als het dan winter wordt, dan moet ik in de kou blijven lopen. Dat is best wel lastig. Bij Estella moeten ze ook wel eens in de kou lopen of hebben ze het moeilijk. Daarom wilde ik dat ook doen."

Hoe heb je het volgehouden?

"Met dit mooie weer is het natuurlijk niet zo moeilijk. Maar in de herfst en de winter was het soms best wel koud! Vooral in de winter als ik moest fietsen. Maar het is gelukt! Gelukkig kreeg ik ook steun van mijn familie."

Wat vonden de mensen om je heen ervan?

"Ze vonden het best wel raar. Ze keken me  heel vreemd aan en dan vroegen sommige mensen ook: waarom loop je in een korte broek? En dan ging ik het uitleggen en dan snapten ze het vaak wel. Sommige mensen viel het gelijk op, maar anderen niet. Er waren zelfs onbekende mensen die iets tegen me zeiden of die naar me toekwamen, bijvoorbeeld in de winkel. Als ik dan uitlegde over Estella, kreeg ik soms geld. Ik kreeg ook een keer warme chocolademelk toen het echt heel koud was. Dat was wel leuk!"

Wat is jouw wens voor Estella?

"Ik hoop dat ze goede spullen kan kopen en een beter leven krijgt. En ik wens dat het goed met haar gaat en dat ze leuke dingen mag doen."


Terug naar overzicht