Overmatige regenval in de Indiase provincies Tamil Nadu en Thiruvallar heeft gezorgd voor zware overstromingen. Vele gezinnen zijn al hun spullen kwijtgeraakt doordat het water hun huizen binnendrong. Ook zijn er doden gevallen.

Joshi werkt voor Red een Kind in India. Hij vertelt: “Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu, is veranderd in een eiland. Het vliegveld, scholen, kantoren… alles is gesloten. Het water staat op sommige plaatsen vijf meter hoog.”
De overheid heeft een verplichte vakantie uitgeroepen. Alles is dicht tot in elk geval 6 december. De stroom is op veel plaatsen uitgevallen, dus werken of naar school gaan zit er niet in. Het leger voert reddingsoperaties uit en dropt voedselpakketten op onbereikbare plaatsen. Mensen vluchten naar de daken en proberen de aandacht van helikopters te trekken in de hoop gered te worden.
Joshi: "Red een Kind in India houdt de sponsorprogramma's rondom Chennai goed in de gaten. We bieden hulp waar dat nodig is. Onze medewerkers en hun eigen families hebben het zelf echter ook zwaar. Bid alstublieft voor ons!"

Post sponsorkinderen uit India vertraagd
Wegens de hevige overstromingen is de verzending van de kerstpost van de sponsorkinderen uit India vertraagd. Ons team in India doet hard haar best om in december de post nog te versturen.


Terug naar overzicht