Orkaan Mangkhut heeft een chaos veroorzaakt toen hij in de nacht van 14 op 15 september over het noorden van de Filipijnen is getrokken. De zeer krachtige orkaan heeft huizen, kostbare landbouwgrond en oogst verwoest. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen, waardoor de communicatie met het rampgebied moeizaam verloopt. Volgens de eerste cijfers uit officiŽle bronnen hebben zeker 550.000 mensen noodhulp nodig. De verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen de komende dagen.

Noodhulp Filipijnen

Red een Kind is samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) de situatie scherp in de gaten. Door een groot netwerk van lokale organisaties, partners en kerken waar we als cluster mee samenwerken hebben we de informatie uit de eerste hand. Deze organisaties inventariseren nu welke hulp het hardst nodig is en zullen de eerste noodhulp verlenen.

 

Wat kunt u doen voor de Filipijnen?

We roepen u op om te bidden voor de inwoners van de Filipijnen en voor de noodhulp die op gang komt. Voor deze noodhulp is veel geld nodig. Elke euro helpt om de arme bevolking op de Filipijnen te voorzien van wat nu het hardst nodig is: water, voedsel en medicijnen.

Uw bijdrage is heel erg welkom op IBAN NL80 INGB 0000 0001 32. Heel hartelijk dank!


Terug naar overzicht