Hevige moessonregens in AziŽ veroorzaken grote problemen. In India, Nepal en Bangladesh zijn al ruim 900 doden gevallen. Naar schatting meer dan 40 miljoen mensen zijn door de overstromingen en aardverschuivingen getroffen. Samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster die in dit gebied aanwezig zijn (Tear, Woord en Daad en ZOA), zijn we gestart met hulpverlening.

Moessonregens zijn normaal in de maand augustus in deze regio. Maar dit jaar richten ze extreem veel schade aan en treffen ze een veel groter gebied dan andere jaren. Het Rode Kruis heeft becijferd dat naar schatting twee miljoen mensen op de vlucht zijn voor het water. Complete dorpen staan onder water of zijn weggevaagd door een laag modder. Ook in andere landen in de regio, zoals Myanmar, nemen de problemen toe en vinden grote aardverschuivingen plaats.

Behalve dat mensen hun huizen en middelen van bestaan zijn kwijtgeraakt, zijn ook grote landbouwgebieden aangetast. Gevreesd wordt voor ernstige voedseltekorten. Door het stilstaande water is er ook een groot risico op de uitbraak en verspreiding van besmettelijke ziekten.

Ook Madhepura is getroffen, het gebied in Bihar, Noord-India waar Red een Kind een sponsorprogramma heeft. Veel kinderen zijn met hun ouders naar schoolgebouwen of hoger gelegen plaatsen gevlucht. Gezinnen zijn alles kwijt dat in de laatste jaren is opgebouwd: waterbronnen, huizen, vee en landbouwgrond. Een onvoorstelbare ramp! Het team van Red een Kind India is ter plaatse en biedt noodhulp:

  • Voedselpakketten - waarmee de getroffen gezinnen komende zeven dagen kunnen overleven.
  • Kleding, dekens, handdoeken en matten - om ouders en kinderen te beschermen tegen de kou.
  • Schoolmaterialen - zodat kinderen het ‘gewone’ leven zo snel mogelijk kunnen oppakken.

info%20noodhulp%20India2.png

Gevreesd wordt dat de komende tijd de problemen alleen nog maar zullen toenemen. Er is meer regen voorspeld en door de overstromingen zijn nu al verschillende ondergelopen gebieden moeilijk bereikbaar.

We vragen om uw gebed voor de getroffen gezinnen. Straks moet álles weer opnieuw worden opgebouwd. Huizen moeten gerepareerd en het is belangrijk dat bronnen van inkomsten (vee en landbouwgrond) weer beschikbaar zijn. Maar eerst moeten de bewoners de komende tijd zien te overleven.

Wilt u bijdragen aan deze noodhulp dan kunt u een hier een gift overmaken of op Giro 132 (IBAN NL80INGB0000000132) o.v.v. ‘Noodhulp India’.

Downloads

Collectepresentatie


Terug naar overzicht