Verschillende landen in Oost-Afrika, waaronder Malawi, werden begin dit jaar getroffen door El Ninő. Ook de inwoners van de projectgebieden van Red een Kind merken daar de gevolgen van. Het kan zijn dat uw sponsorkind hierover iets heeft vermeld in de kerstpost. Graag vertellen we iets meer over de situatie.

Malawi heeft slechts één oogstseizoen in april. Die ene oogst moet voldoende opleveren voor het hele jaar. Door overmatige regenval en periodes van juist grote droogte viel de oogst al voor het tweede jaar op rij tegen. Daardoor zijn veel gezinnen nu al door hun voorraad heen. De prijzen van voedsel zoals mais (het hoofdvoedsel in Malawi) zijn opgelopen, zodat steeds meer gezinnen nog maar amper kunnen rondkomen.
Sponsors die één of meerdere kinderen uit Malawi steunen, krijgen per mail of brief hierover extra informatie. Graag beantwoorden we hier enkele vragen. 

Ik wil graag iets doen voor mijn sponsorkind. Hoe help ik het best?
U doet al iets heel belangrijks door sponsor te zijn! Wilt u een extra gift geven? Graag! Wij gebruiken uw gift om die kinderen en gezinnen te helpen die dat het meest nodig hebben. Ook worden de extra giften van u en andere sponsors gebruikt om de kinderen en gezinnen in Malawi op langere termijn weerbaar te maken tegen de gevolgen van El Ninõ.
Wilt u ook voor deze situatie bidden? Zowel voor de kinderen en gezinnen die honger lijden is gebed nodig als voor de medewerkers die zich inzetten voor hen.

In Malawi werd afgelopen jaar ook al noodhulp gegeven. Hoe zijn de giften daarvoor tot nu toe besteed?
Lees hier de rapportage.


Heeft u andere vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.


Terug naar overzicht