Op het eerste gezicht heeft deze foto misschien niets te maken met het werk van Red een Kind in Afrika. Maar niets is minder waar. Koningin Máxima en staatssecretaris Blokhuis zijn hier in gesprek met ex-zwerfjongere Rick Pierse.

“Het was een hele eer om de koningin te ontmoeten. Ik vond haar een hele gewone, relaxte vrouw.’’ Rick neemt deel aan een project dat gebaseerd is op de zelfhulpgroep-aanpak van Red een Kind. Nederlandsehulpverleningsorganisaties gingen op bezoek bij zelfhulpgroepen in Rwanda om te leren hoe daar het armoedeprobleem wordt aangepakt. Rick was zelf ook mee op die reis.

‘Het was een hele eer om de koningin te ontmoeten. Ik vond haar een hele gewone, relaxte vrouw’

“Vorig jaar ben ik in Rwanda geweest om te kijken hoe Red een Kind daar armoede aanpakt. Die aanpak zou ook in Nederland kunnen werken. Samen met anderen wil ik de groepswerkwijze onder de aandacht brengen. Daar zet ik me honderd procent voor in want ik wil niet dat andere jongeren hetzelfde meemaken als ik. Aan koningin Máxima en de minister heb ik uitgelegd tegen welke problemen dakloze jongeren aanlopen. Na de zomer ga ik met andere jongeren naar de Tweede Kamer om verder te praten daarover. Ik ben er trots op dat ik koningin Máxima en minister Blokhuis mocht ontmoeten. Mijn verleden was niet heel rooskleurig: op mijn achttiende kreeg ik te horen dat ik totaal geen kans zou hebben in deze maatschappij. Nu kan ik aan al die mensen van toen laten zien dat ik iets bereikt heb!”

Rick (midden) in Rwanda

Rick in Rwanda

Dit artikel lees je in de nieuwste OmArmen. Nog niet ontvangen? Vraag gratis de OmArmen aan!


Terug naar overzicht