Malawi, Mozambique en Zimbabwe zijn getroffen door een verwoestende cycloon. Orkaan Idai heeft al minstens 150 mensen het leven gekost. Honderden mensen zijn vermist en tienduizenden zijn op de vlucht. Velen zijn gestrand, de communicatie komt moeizaam op gang en dorpen zijn onbereikbaar. Meer dan anderhalf miljoen mensen zijn getroffen in deze drie Zuid-Afrikaanse landen. Het is de zwaarste orkaan in de regio in meer dan tien jaar.

Enorme verwoesting

Red een Kind helpt in Malawi. In het zuiden van het land is de ravage enorm. Huizen en scholen zijn verwoest. Oogsten zijn vernietigd. De meeste huizen waren niet bestand tegen een dergelijke orkaan met windstoten van 160 tot 190 kilometer per uur. Er was al heel veel wateroverlast; de storm van afgelopen weekend kwam daar nog eens overheen.

Modderstromen

Woningen, scholen, akkers en ziekenhuizen zijn verwoest. Duizenden mensen zijn op de vlucht door de zware overstromingen en verlieten hun bezittingen om in hogere gebieden veiligheid te zoeken. Enorme modderstromen sleuren alles mee wat ze op weg tegenkomen.

Noodhulp

Er is nauwelijks eten in de getroffen gebieden. Het is weggespoeld en oogsten zijn verwoest. De gevluchte mensen hebben al dagen niet gegeten. De storm is gaan liggen, maar het blijft hard regenen waardoor hulp bieden lastig is.

Red een Kind is samen met het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO-Metterdaad, Tear, Woord en Daad en ZOA) in actie gekomen. We helpen de getroffenen met voedsel, keukenbenodigheden, tentzeilen, dekens en zaden. Uw hulp is daarbij heel hard nodig. Geeft u alstublieft voor deze zeer dringende hulp. Klik hier om te doneren!

 


Terug naar overzicht