De decemberactie van CameraNU.nl uit Urk voor Red een Kind leverde maar liefst 6.762 op. Meer dan 3.000 klanten doneerden bij hun aankoop een euro extra voor een dorpsproject in Kenia en dit bedrag werd door CameraNU.nl verdubbeld.

De eigenaars van de winkel en webshop wilden juist in de maand december iets extra’s doen voor een goed doel. “December is een geefmaand. Mensen kopen cadeaus voor elkaar en hebben vaak wat extra’s te besteden. Wij vonden het een mooi gebaar om dan ook iets te doen voor kinderen in armoede, en onze klanten daarbij in te schakelen”.

Bij elke bestelling in de webshop of aankoop in de winkel werd aan klanten gevraagd of ze één euro extra wilden betalen voor de hulp aan kinderen in Kenia. Daaraan werd op grote schaal gehoor gegeven. Extra collectebussen op de toonbanken werden ook daarnaast ook goed gebruikt.

Deze week werd de eindopbrengst bekend: € 6.552 euro als extra betaling (inclusief de verdubbeling van CameraNU.nl) en nog eens € 210 in de collectebussen. Een fantastisch resultaat, dat Red een Kind gaat inzetten voor de hulp aan kinderen in Gwassi in Kenia, zodat in dit extreem arme gebied ouders weer zelf voor hun kinderen kunnen zorgen en hen veilig en gezond laten opgroeien.


Terug naar overzicht