Anke, Program Development Officer bij Red een Kind van begin 2016 tot eind 2017, blikt terug op de uitdagingen en hoogtepunten in haar werk bij Red een Kind.

Wat deed jou besluiten om bij Red een Kind aan de slag te gaan?

De manier waarop Red een Kind samen met partners kijkt naar mogelijkheden voor het aanvragen van financiering, dat vind ik mooi. Wat hebben de partnerorganisaties in huis? En wat kan Red een Kind doen? En daar dan samen een mooi verhaal van maken, waar donoren van onder de indruk zijn. Een programma waarmee mooie dingen bereikt kunnen worden: het versterken van dorpsgemeenschappen zodat families en hun kinderen kunnen groeien. Daar word ik blij van en dat was voor mij dus ook de belangrijkste reden om te solliciteren.

Wat is het mooiste resultaat dat je hebt bereikt?

Dat is geen moeilijke vraag. Samen met collega's en drie andere internationale organisaties hebben we een mooi vijfjarig programma op kunnen zetten in Burundi met financiering van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Het programma is gericht op vredesopbouw en het voorkomen van migratie. Het is zeker geen gemakkelijke context om in te werken, maar we hopen dat jongeren meer perspectief krijgen voor de toekomst door onder andere training in sociale en economische thema's. Het streven is dat de lokale landbouw en mogelijk andere beroepen hen voldoende inkomen geven om zichzelf en hun gemeenschap te onderhouden. Een gemeenschap waar weer vertrouwen is in elkaar ondanks etnische en politieke verschillen en waar iedereen tot zijn of haar recht kan komen, ook de kinderen.

“Samen een programma maken waarmee mooie dingen bereikt kunnen worden: het versterken van dorpsgemeenschappen zodat families en hun kinderen kunnen groeien. Daar word ik blij van!”

Welke eigenschappen heb je nodig als Program Development Officer?

Je moet in de eerste plaats goed kunnen communiceren (vooral interculturele communicatie is een interessante uitdaging!). Gericht zijn op relaties is belangrijk, want het doen van aanvragen is een teamprestatie. Daarnaast is goed kunnen plannen een voorwaarde, want deadlines zijn echt deadlines. Een beetje eigenwijs zijn is ook wel handig, om te blijven geloven dat we echt een verschil kunnen maken en dit dan zo goed mogelijk te verwoorden. En stressbestendigheid, want werken onder druk is soms ook onderdeel van deze functie.

Welk advies zou je aan je opvolger willen geven?

Investeer in contacten en een breed netwerk! Veel organisaties zitten in hetzelfde schuitje (en dus ook in hetzelfde vaarwater) dus het is altijd goed om te kunnen kijken hoe je elkaar kunt versterken, ervaringen kunt uitwisselen en samen aanvragen kunt indienen. Soms heeft de een en soms de ander meer ervaring in een bepaald onderwerp of in het werken met een bepaalde donor. Verder is het niet alleen interessant maar ook enorm belangrijk om te weten wat er mogelijk is op lokaal niveau: goed luisteren naar collega's en partnerorganisaties in de landen waar we werken kan leiden tot mooie en effectieve plannen!

Word jij de nieuwe Program Development Officer? Bekijk hier de vacature.

 


Terug naar overzicht