De Raad van Toezicht van Red een Kind heeft de heer Andries M. Schuttinga benoemd als algemeen directeur. Schuttinga vervulde deze functie al sinds 1 januari 2017 op interim basis.

Vorig jaar nam voormalig directeur Leo Visser afscheid van Red een Kind. De Raad van Toezicht stelde daarop Andries Schuttinga aan als interim directeur voor de periode van een jaar. Deze tijdelijke aanstelling is nu omgezet in een definitieve benoeming.

Andries Schuttinga is sinds 2009 aan Red een Kind verbonden – eerst als beleidsmedewerker planning en evaluatie en sinds 2011 als operationeel directeur.

Tanzania

Schuttinga vervulde na zijn studie Bedrijfseconomie diverse financiële functies, voordat hij in 2001 voor M.A.F. International als Country Director in Tanzania ging werken. In dit land heeft hij samen met zijn gezin vijf jaar gewoond. Terug in Nederland was Andries Schuttinga nog drie jaar verbonden aan de M.A.F., waarna hij de overstap naar Red een Kind maakte.

Kinderen in nood

“Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen van de Raad van Toezicht en van de medewerkers van Red een Kind. Ik voel mij gezegend dat ik me mag inzetten voor iets heel waardevols: de toekomst van kinderen in nood, die in kwetsbare omstandigheden leven. Tienduizenden Nederlanders steunen ons werk voor deze kinderen. Die steun geeft mij elke dag de motivatie om te zorgen dat we ons werk goed, doordacht en efficiënt doen”.

Andries Schuttinga is 51 jaar, woont in Eelde en is lid van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt.


Terug naar overzicht