IndonesiŽ​ is opnieuw getroffen door twee grote aardbevingen. Ditmaal op Sulawesi. Een van de aardbevingen veroorzaakte een tsunami bij de kuststad Palu. Het dodental is opgelopen tot bijna 400. Ook zijn er honderden gewonden en wordt een onbekend aantal mensen nog vermist. Huizen en gebouwen zijn zwaar beschadigd en onder water gelopen. Het Christelijk Noodhulpcluster staat in nauw contact met haar partnerorganisaties ter plekke.

In augustus werd het Indonesische eiland Lombok al zwaar getroffen door hevige aardbevingen. Met verschillende bevingen van 5,9 tot 7,0 op de schaal van Richter vielen meer dan 400 doden en vele gewonden. Meer dan 64.000 huizen raakten beschadigd of zijn ingestort.

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster bieden hulp via lokale organisaties, partners en kerken. Zo wordt er onder andere noodopvang georganiseerd voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen, mensen met een beperking en zwangere vrouwen. Verder voorziet ons netwerk van kerken en organisaties honderden huishouden van eerste levensbehoeften zoals onderdak en voedsel.

Als Christelijk Noodhulpcluster leven we mee met de nabestaanden en slachtoffers van deze ramp. Wil je bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en voor de hulpverleners ter plaatse? Als je een gift wilt geven voor noodhulp in Indonesië, kan dat via ons noodhulpnummer, IBAN NL80 INGB 0000 0001 32.

Voor kerken die willen collecteren voor Lombok is een powerpointpresentatie beschikbaar.


Terug naar overzicht