Als sponsor ben je van grote betekenis voor je sponsorkind en het dorp waar hij of zij woont. Met jouw bijdrage kunnen zij zélf uit armoede groeien, hoe tof is dat?! Hoog tijd om een brief te schrijven, want je wilt toch graag verbonden zijn met je sponsorkind…

Maar wat schrijf je aan een kind dat aan de andere kant van de wereld woont en je nog nooit ontmoet hebt? Het kan heel simpel zijn: met deze vijf tips doe jij je volgende brief of kaart vandaag nog op de post!

Tip 1: het weer en de seizoenen 
De zomer heeft hier overduidelijk plaatsgemaakt voor de herfst: windvlagen, regenbuien en kortere dagen... Voor ons heel normaal, maar niet als je in een land woont waar het meestal droog en warm is met eens per jaar een regenseizoen! Beschrijf wat je ziet (bladeren die verkleuren) of wat je doet (kastanjes verzamelen in het bos om mee te knutselen).

"Deze kaart is mijn favoriet,
omdat er een slee op staat!"
-
Iris (10) uit Malawi

Tip 2: je dagelijks leven 
Hoe ziet jouw dag eruit? Hoe laat sta je op, wat doe je voor werk en wat eet je ’s avonds? Laat je sponsorkind een dag uit jouw leven meebeleven. Ook leuk: laat steeds een ander gezinslid zijn of haar dag beschrijven, zodat je sponsorkind iedereen uit jullie gezin leert kennen!

Tip 3: muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van iedere cultuur. Bespeel jij een instrument of zing je in een koor? Schrijf over jouw muziekervaringen aan je sponsorkind.

Tip 4: taken in huis 
Je sponsorkind is thuis vaak verantwoordelijk voor een of meerdere taken zoals water halen, vegen of helpen met koken. Dit klinkt misschien saai voor jou, maar is iets dat je sponsorkind zal begrijpen. Vertel welke klusjes jij of je kinderen doen, maar vermijd daarbij onbekende apparaten zoals een stofzuiger of vaatwasser.

Tip 5: feitjes over jou 
Wat is je lievelingskleur, je hobby of je lievelingsboek? Wanneer ben je jarig of is je trouwdag? Leuke feitjes die een inkijkje geven in jouw leven!


Bonustip!
Je hoeft niet eens de deur uit om een kaart en postzegel te kopen: schrijf online je kaart of brief! Wij zorgen ervoor dat deze bij jouw sponsorkind of -gezin wordt bezorgd.


Terug naar overzicht