Mijn naam is Awax, ik ben zestien jaar en de enige man in ons gezin. In mijn land, Congo, is het oorlog zolang ik me kan herinneren. Mijn vader is vermoord, hij kon mijn moeder niet beschermen toen ze werd verkracht.

Ik voel me er verantwoordelijk voor dat mijn moeder en zusjes te eten krijgen. Maar zonder opleiding is het lastig om geld te verdienen. Vaak dacht ik: wat heeft mijn leven nu voor zin? Hoe kan ik ooit uit deze uitzichtloze situatie komen?

Mijn neef zit bij een rebellengroepering. Hij wil de situatie waarin onze familie leeft veranderen. Ik dacht erover om me ook aan te sluiten bij de rebellen. Om iets te kunnen betekenen. Om te vechten voor een betere toekomst, ook al is het dan met geweld. Maar vorige maand deed zich iets bijzonders voor...

Vanuit Red een Kind kwam er een medewerker langs in ons dorp. Hij vertelde dat ze jongeren gaan helpen om een inkomen te verdienen met landbouw. Ik pakte deze buitenkans meteen aan. Dit was precies wat ik nodig had. Wat ben ik blij en opgelucht!

Mijn droom is dat ik straks genoeg geld verdien om voor mijn moeder en zusjes te zorgen. Het geeft zoveel energie om samen met anderen eindelijk iets van mijn leven te kunnen maken! Met elkaar kunnen we Congo veranderen en het geweld stoppen.

Ik hoop dat nog veel meer jongeren dezelfde kans krijgen. Wilt u ons helpen?

Asante sana (hartelijk dank),

Awax

Veel jongeren hebben een verhaal als dat van Awax. Schrijnend! Met een zadenpakket en een training kunt u ervoor zorgen dat een jongere uit de handen blijft van de rebellen. Helpt u mee? Hartelijk dank! - Andries Schuttinga, directeur

Help mee >

 

 


Terug naar overzicht