Esther de Jong was afgelopen jaren Grant Writer bij Red een Kind en kijkt met veel plezier en voldoening terug op haar tijd bij Red een Kind. We stelden haar een paar vragen over haar ervaringen in deze uitdagende functie.

Wat sprak je aan in deze functie?
“Wat me aanspreekt in deze functie is de uitdaging om van verschillende partijen – waaronder collega’s met een thematische expertise, collega’s in de landenkantoren en partners – informatie te verwerken in een projectvoorstel en dit dan zó te verwoorden dat het de donor aanspreekt en het de kans op het verkrijgen van fondsen vergroot. Naast het zelf schrijven ligt de nadruk van deze functie op het begeleiden van collega’s in de landenkantoren bij het schrijven van projectvoorstellen. Hiervoor is regelmatig contact met deze collega’s van essentieel belang. Het ene moment ben je dan met het werk in Nederland bezig, terwijl je jezelf het volgende moment bijvoorbeeld in Malawi waant tijdens een Skypegesprek met een collega daar. Het overbrengen van donorvoorwaarden en -taalgebruik aan schrijvers in de projectlanden is een leuke uitdaging.”

Wat is het mooiste resultaat dat je hebt bereikt?
“Ik ben onder andere bezig geweest met het onderhouden van ons lidmaatschap van de Dutch Relief Alliance (DRA) - een samenwerkingsverband dat gefinancierd wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken - en onze overeenkomst met ECHO (onderdeel van de Europese Commissie), zodat Red een Kind ook in de toekomst via deze kanalen fondsen blijft ontvangen. Om ervoor te zorgen dat Red een Kind aan minimale eisen van donoren blijft voldoen, mocht ik me op projectbasis ook bezighouden met het ontwikkelen van een geïntegreerd integriteitsbeleid en de uitvoering van een kwaliteitsonderzoek op basis van de ‘Core Humanitarian Standards’. Ik vind dit mooi omdat de resultaten zowel bijdragen aan de kwaliteit van de organisatie, en daarmee de zorg voor staf en de doelgroep van Red een Kind, als ook de fondsenwervingsactiviteiten (wat natuurlijk uiteindelijk ook voor de doelgroep wordt gebruikt). Verder is het gelukt om geld van de Nederlandse overheid uit het DRA Innovatiefonds te verkrijgen, waarmee we momenteel samen met een sociale onderneming een project in DR Congo uitvoeren dat zich richt op de vermindering van seksueel geweld.”

Wat is je favoriete herinnering aan werken bij Red een Kind?
“Red een Kind heeft een enorm fijn team om onderdeel van te zijn en samen mee te mogen werken. Een team waarin men naar elkaar omziet en waar men bijspringt voor de ander als dat nodig is. Kortom, Red een Kind kent een sterke teamspirit. Bovendien weet ze zich afhankelijk van God. Met deze instelling mochten we ook de bovengenoemde resultaten behalen. Verder wordt bij Red een Kind de ruimte geboden om ideeën in te brengen. Ook wordt er gekeken naar aanvullende interesses en expertises van medewerkers, die dan op projectbasis toegepast mogen worden of zelfs resulteren in een bijrol. Ik kreeg zelf de mogelijkheid om de rol van veiligheidsadviseur te vervullen.”

Wat wil je meegeven aan je opvolger?
“De functie is uitdagend, want het is divers (schrijven, netwerken, etc.) en er zijn harde deadlines voor het inleveren van de projectvoorstellen. Het heeft mij geholpen om, wanneer een landenteam om support vraagt in het ontwikkelen van een voorstel, dit proces gezamenlijk af te trappen met een Skype-meeting om de planning en wederzijdse verwachtingen te bespreken en om simpelweg onderling het gevoel te creëren dat je er samen instaat. Dit kan dan gevolgd worden door regelmatige contactmomenten, afwisselend per mail en Skype. Zoals gezegd heeft Red een Kind een fijn team en het feit dat we samen anderen supporten geeft veel voldoening!”

Benieuwd naar de vacature? Klik dan hier. 


Terug naar overzicht