Hoi! Ik ben Laventer. Ik ben zes jaar en woon ik Kenia. Ben je benieuwd hoe een dag voor mij er meestal uitziet? Lees en kijk mee!

05.30

Tandenpoetsen

Ik sta op bij het eerste ochtendlicht en poets mijn tanden.

05.42

Aankleden

Mijn moeder maakt mijn broertjes en zusje ook wakker. Half slaperig trek ik mijn kleren aan.

06.10

Naar school

Samen gaan we op weg naar school. Wij hebben geluk: we hoeven maar een half uur te lopen. De meeste kinderen lopen veel langer, soms zelfs als het nog donker is.

06.40

Winkel

We stoppen bij de kleine winkel van mijn moeder, die vlakbij de school staat. Hier trekken we onze schooluniformen aan. Nog even de ergste honger stillen dan snel naar school.

06.50

Onderweg naar school

Daar gaan we, mijn twee broers en ik. Mijn moeder neemt ondertussen mijn kleine zusje mee naar de markt. Ze koopt groenten in en verkoopt die dan weer bij haar eigen winkel.

07.00

Corvee

 

Voordat de school begint, hebben we eerst een uur corvee. Iedereen helpt mee. Met takken vegen we alle rommel uit de klaslokalen. Opgeruimd staat netjes!

08.00

Op school

De schooldag begint. Ik zit in de kleuterklas. We oefenen de cijfers, de letters, de kleuren en leren veel woorden. Mijn juf houdt erg van dansen en muziek maken. Ik ook!

16.05

Markt

Na schooltijd kom ik mijn moeder gedag zeggen. Zij blijft tot vanavond bij haar winkel om zoveel mogelijk groente te verkopen. Ik geef mijn zusje een knuffel en loop dan naar huis met mijn broers.

16.53

Kippen voeren

Rondom het huis is er van alles te doen! Terwijl mijn broers hout verzamelen voor het vuur, voer ik de kippen.

17.18

Touwtjespringen

Dan is het tijd om lekker te spelen. Ik houd van touwtje springen. Kun je meteen het prachtige uitzicht zien vanaf ons huis. We wonen vlakbij het Victoriameer.

17.58

Koken

Mijn broer kan heel goed koken. Vandaag eten we mijn lievelingseten: vis met ugali, dat is een soort puree gemaakt van maïs. Het ruikt al lekker. Mijn maag rammelt!

19.04

Eten

Mama is weer thuis! Ze is blij en trots dat het eten al klaar is. Het waait vandaag hard en daarom gaan we lekker binnen eten. Daarna is het de hoogste tijd om lekker te gaan slapen. Welterusten!

Cover KindHet verhaal van Laventer komt uit ons magazine Kind. Daarin staan nog veel meer inspirerende verhalen over Red een Kind en het werk in Afrika en India. Nieuwsgierig?

Vraag het magazine gratis aan!


Terug naar overzicht