Welkom bij kringloopwinkel Déjà Vu. Vorig jaar openden vrijwilligers deze kringloop, waarvan de opbrengst naar Red een Kind gaat. Loop je een dagje mee?

De dag beginnen we natuurlijk met: koffie! Vrijwilliger Ingrid schenkt een lekker bakkie in.

 

Petra (links) en Wil (rechts) uit Emmen zijn bezig aan een heus kringloopweekendje. “We zijn hier terecht gekomen door de goede recensies, en we laten zelf ook zeker een goede recensie achter!”

Reinier repareert en sorteert elektronica in de winkel. “De kopers voor elektronica hebben vaak heel specifieke wensen; ze zijn gericht op zoek. Vanochtend verkochten we bijvoorbeeld een oude radio met cassettespeler. Ik zorg ervoor dat alles schoon is en goed werkt.”

Voordat de spullen de winkel in kunnen moeten ze natuurlijk geprijsd worden. Andrea grapt: “We hebben hier al heel wat geprezen!”

Sommige spullen zijn meer waard dan je zou denken! Vrijwilliger Henk onderzoekt ze en verkoopt ze op Marktplaats of Catawiki.

Frits is verantwoordelijk voor de muziekafdeling. “We hebben een mooi en fijn team waarin iedereen zijn of haar eigen talenten inzet. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom erbij en help mee!”

Een kringloopwinkel runnen: daar komt heel wat bij kijken. Drie vrijwilligers steken de koppen bij elkaar om de actiepunten door te spreken.

Vieze spullen kan je natuurlijk niet verkopen. Hennie zorgt ervoor dat alles brandschoon de winkel in gaat!

Weer een tevreden klant én weer een bedrag in kas voor een kind in armoede.

Hennie%20klant%201.jpg


Terug naar overzicht