De scholen zijn weer begonnen! Ook in Zuid-Kenia. Toch is het voor Munjao (10 jaar) allesbehalve vanzelfsprekend dat hij naar school gaat. Wij willen ervoor zorgen dat hij Ún andere kinderen naar school kunnen dit jaar. Help jij mee?

De extreme droogte zorgt voor grote armoede. Elke dag staat in het teken van overleven. Munjao’s moeder staat er als weduwe ook nog eens alleen voor. Onderwijs is voor haar en andere ouders de enige mogelijkheid om de armoede te doorbreken. En daarom is juist nú jouw hulp hard nodig! Want het lukt ouders niet om hun kinderen goed onderwijs te bieden.

Samen kunnen we het onderwijs voor kinderen in Zuid-Kenia verbeteren. Dat doen we al met succes in een aantal dorpen. Door training van leerkrachten, goede schoolgebouwen, aandacht voor elk kind en meer inkomen voor ouders.

Onderwijs is ont-zet-tend belangrijk! Munjao’s zus verwoordt het zo: “Ik zie hoe mijn moeder worstelt om geld voor school te betalen. Dan zeg ik: ‘Maak je geen zorgen mama, ik werk hard op school. Op een dag hoeven we niet meer te vechten.’ Onderwijs is álles voor mij! Daar heb ik mijn hoop op gevestigd.” Deze woorden van een kind: dat is om stil van te worden. Laten we samen die hoop waarmaken! Geef jij kinderen en ouders de kans om samen te bouwen aan een toekomst zonder armoede?

Namens de kinderen in Kenia: hartelijk dank!

Andries%204%20.jpg

Andries Schuttinga, directeur Red een Kind 

Voor €37,50 kan een kind in Kenia een jaar lang naar school. Help je mee?

 

 


Terug naar overzicht