Agnes kijkt met veel plezier, dankbaarheid en (alvast) een beetje heimwee terug op haar tijd bij Red een Kind. Vanaf 2011 was ze werkzaam bij Red een Kind en groeide ze door tot Manager Programs & Institutional Funding.

Wat sprak je aan in deze functie?

“Een combinatie van een aantal factoren. Het is heel breed: op mijn afdeling komen veel verschillende expertises samen en de uitdaging is om die bij elkaar te brengen. Met elkaar bereik je veel meer dan ieder voor zich. Je hebt aan de ene kant de programmakant en aan de andere kant fondsenwerving, met name bij institutionele donoren en vermogensfondsen. Ik was daarnaast betrokken bij de verschillende landenkantoren, had contact met collega’s uit die kantoren en mocht ook regelmatig op reis. Dat heeft voor mij wel meerwaarde, omdat je ziet waarvoor je het doet. Je ziet de sprankeling in de ogen van mensen weer terugkomen. Ik heb prachtige voorbeelden gezien dat het werk van Red een Kind nut heeft.”

Wat is het mooiste resultaat dat je hebt bereikt?

"In de afgelopen jaren heb ik, samen met de collega’s, veel mooie resultaten behaald. Als ik er eentje moet kiezen, dan is dat een grote subsidie die we hebben ontvangen voor een project in Zuid-Soedan. Het was een pittige uitdaging, maar met elkaar hebben we het toch voor elkaar gekregen. Dankzij die subsidie gaan er nu meer meiden naar school!
Een jaar nadat het project afgelopen was, kwam ik in het projectgebied terug. Hoewel wij het project niet meer ondersteunden waren de ouders, mede dankzij ons project, meisjesonderwijs veel belangrijker gaan vinden. En ze hadden besloten om zélf met een aantal activiteiten door te gaan. Als het gevolg hiervan was het aantal meisjes op school nog verder toegenomen. Dit heeft me heel erg gemotiveerd. We kunnen met de benadering van Red een Kind écht iets voor elkaar krijgen.”

Wat is je favoriete herinnering aan werken bij Red een Kind?

“Dat zijn eigenlijk heel veel kleine dingetjes. Ik heb goede herinneringen aan een aantal subsidietrajecten. Samen ervoor gaan, als het nodig is tot laat in de avond. Dat teamwork, dat geeft energie. Daarnaast hebben we een aantal jaren geleden twee afdelingen samengevoegd. Na een tijdje merkte ik tijdens een overleg met de samengevoegde afdelingen: hé, we zijn gewoon echt een team met elkaar. Het loopt goed. Ook de verjaardagen die ik bij Red een Kind heb mogen vieren, vormen een mooie herinnering. Daar wordt echt aandacht aan besteed en dat zegt voor mij iets over wie we zijn als organisatie. De collegialiteit en de sfeer op kantoor vind ik heel waardevol. We zijn één team en gaan voor hetzelfde doel.”

Wat wil je meegeven aan je opvolger?

“De functie is heel divers en je wordt uitgedaagd om op allerlei vlakken strategisch betrokken te zijn. Het is voor deze functie nodig om flexibel te zijn en je moet in staat zijn de organisatie een stapje verder te brengen. De sector waarin we werken is voortdurend in verandering en het is belangrijk dat je in staat bent om mee te bewegen en daarin mee te groeien. Je wordt manager van een leuke en brede afdeling. Het is een uitdaging om samen met de landenkantoren steun te bieden aan kwetsbare kinderen en gezinnen. En dat geeft echt voldoening!”

Word jij de nieuwe Manager Programs & Institutional Funding? Bekijk hier de vacature. 


Terug naar overzicht