Michazondag 2021: Help gezinnen om zich te wapenen tegen klimaatverandering

Je kinderen niet genoeg te eten kunnen geven. Dat is verschrikkelijk! Helaas is het de harde realiteit voor gezinnen in armoede. We zien bij Red een Kind dat klimaatverandering een groot effect heeft op de gezinnen in de arme plattelandsgebieden waar we werken. Stel je voor dat je een jaar lang keihard werkt om je gezin te eten te geven, maar door extreme droogte of juist extreme regens gaat je oogst verloren. Waar haal je dan nog de moed vandaan om door te gaan?

In onze dorpsprogramma’s helpen we ouders om meer inkomen te verwerven. Omdat de meeste gezinnen rondkomen van landbouw, bieden we trainingen aan boeren over hoe ze de opbrengst van hun land kunnen vergroten. Daarin helpen we hen ook om zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen in het klimaat en leren we hoe ze op een duurzame manier hun voedsel kunnen verbouwen. Met waterpompen op zonne-energie kunnen boeren bijvoorbeeld hun land nat houden tijdens extreme droogte. Ook bieden we alternatieven voor als de oogst mislukt, zoals het houden van kippen. Die kunnen in geval van nood verkocht worden, zodat er toch inkomen is voor het gezin.

Dickson uit Malawi is één van de boeren die we helpen in ons programma. Hij vertelt: “Ik weet zelf hoe het is om met honger op te groeien, en dat hoeven mijn kinderen hopelijk niet meer mee te maken.” Lees HIER zijn verhaal. Helpt u mee om arme gezinnen te beschermen tegen klimaatverandering? Download hieronder een PowerPointpresentatie en een tekst voor in de kerkbode. Alvast hartelijk bedankt!

Downloads

PowerPointpresentatie Michazondag
Download
PowerPointpresentatie Michazondag - 1 slide
Download
Bericht voor in de kerkbode op Michazondag
Download