We zijn op zoek naar mensen die hun tijd en talenten willen inzetten voor Red een Kind. We zoeken:

 

Coördinator Winkelbesturen (vrijwillig, 8-16 uur per week)

Afgelopen jaar is een aanvullende bron van inkomsten aangeboord: de kringloopwinkel. In Zwolle en Amersfoort zijn inmiddels de eerste winkels operationeel. We willen de komende jaren veel meer winkels gaan openen. Hiervoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste Coördinator winkelbesturen. De kringloopwinkels functioneren in de basis zelfstandig, maar zijn echte vrijwilligersorganisaties. Dat brengt met zich mee dat de winkelbesturen op allerlei terreinen ondersteuning nodig hebben. De coördinator benadert de winkelbesturen actief en bouwt aan een goede vertrouwensband. Je motiveert en stimuleert de vrijwilligers en creëert blijvende betrokkenheid en enthousiasme. Meer weten over deze vacature? Download hier de volledige vacaturetekst (PDF).

  

Projectleider Kringloopwinkels (vrijwillig, 16-24 uur per week)

Afgelopen jaar is een aanvullende bron van inkomsten aangeboord: de kringloopwinkel. In Zwolle en Amersfoort zijn inmiddels de eerste winkels operationeel. We willen de komende jaren veel meer winkels gaan openen. Hiervoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste projectleider. Als projectleider kringloopwinkels ben jij verantwoordelijk voor het hele proces van het opzetten van kringloopwinkels. Dat betekent dat je ook betrokken bent bij het kiezen van nieuwe winkellocaties. Je werkt samen met ervaren mensen die je zullen steunen en met wie je nieuwe werkwijzen gaat ontwikkelen. Meer weten over deze vacature? Download hier de volledige vacaturetekst (PDF).

 

Medewerkers kringloopwinkel - Zwolle en Amersfoort

In Zwolle, naast ons Red een Kind - kantoor, bevindt zich de eerste kringloopwinkel voor Red een Kind. De kringloopwinkel is op zoek naar verkoopmedewerkers, klussers, sorteerders/magazijnmedewerkers en mensen die zich in willen zetten voor publicititeit en andere werkzaamheden. Heb je hierin interesse, stuur dan een e-mail naar zwolle@dejavuwinkel.nl of ga even langs (woensdag tot en met zaterdag) bij de winkel. Adres: George Stephensonstraat 7 in Zwolle.

Sinds dit jaar is er ook een kringloopwinkel voor Red een Kind in Amersfoort. We zoeken ook hier klussers, winkelmedewerkers, magazijnmedewerkers en anderen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan snel contact op via amersfoort@dejavuwinkel.nl.

 

Scholenvoorlichters (vrijwillig)

Ontwikkelingshulp heeft je hart: jij vertelt het verhaal van Red een Kind het liefst aan zoveel mogelijk kinderen en/of jongeren (en hun docenten), want élk kind moet uit armoede kunnen groeien! Je spreekt de juiste taal voor iedere leeftijd en bent ook richting de scholen het gezicht van Red een Kind. Presentaties geven is je tweede natuur en ook voor een PowerPoint in elkaar zetten, draai jij je hand niet om. In deze vrijwillige functie ben je écht van betekenis: de kinderen rekenen op je!

 

Jij…

…beschikt over eigen vervoer en gaat graag op pad om scholen door het hele land te bezoeken

…bent flexibel in je tijd en inzetbaar afhankelijk van de vraag

…wil je tijd vrijwillig - maar niet vrijblijvend ;-) - inzetten

 

Wij...

…zorgen ervoor dat presentaties, filmpjes en andere materiaal beschikbaar zijn

…ondersteunen je via mail/telefoon/Skype/Whatsapp

…spijkeren je kennis bij tijdens een jaarlijkse bijpraat- en trainingsdag

…bieden een reiskostenvergoeding

 

Solliciteren

Spreekt deze leuke vacature je aan, kun je je vinden in de omschrijving en wil jij je graag inzetten voor kinderen in armoede? Laat het ons weten, we nemen je graag op in onze poule van scholenvoorlichters!

Stuur een mail met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en motivatie naar Annemarie Mesu - Geertsema via 

vrijwilliger@redeenkind.nl (ook voor meer informatie).

 


Medewerkers evenementen (vrijwillig)

Red een Kind staat regelmatig op mooie evenementen om ons werk onder de aandacht te brengen. Ben jij enthousiast over het werk van Red een Kind en wil je graag voor ons de handen uit de mouwen steken? Dat kan! We zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met verschillende werkzaamheden voor, tijdens en na evenementen. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: helpen met opbouw/afbouw, stand bemannen, kaartverkoop en catering tijdens een evenement of concert. Kortom: een afwisselende, gezellige vrijwilligersfunctie!

 

Jij…

…hebt een ‘hands-on-mentaliteit’

…bent flexibel in je tijd en inzetbaar afhankelijk van de vraag

…wil je tijd vrijwillig - maar niet vrijblijvend ;-) - inzetten

 

Wij...

…bieden een reiskostenvergoeding

 

Solliciteren

Spreekt deze leuke vacature je aan, kun je je vinden in de omschrijving en wil jij je graag inzetten voor kinderen in armoede? Laat het ons weten!

Stuur een mail met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en motivatie naar Annemarie Mesu - Geertsema via

vrijwilliger@redeenkind.nl (ook voor meer informatie).

 


Klussers (vrijwillig)

In en om ons kantoor aan de G. Stephensonstraat in Zwolle moet zo af en toe het een en ander gerepareerd of verfraaid worden. Daarom zijn we op zoek naar klussers die kunnen timmeren, schilderen, handig zijn met elektriciteit of op een ander gebied uitblinken. In deze vrijwillige functie kan je dus lekker praktisch bijdragen aan het werk van Red een Kind!

Heb jij twee rechterhanden en ben je flexibel in je tijd?  Kun je je vinden in de omschrijving en wil jij je graag inzetten voor Red een Kind? Laat het ons weten!

Stuur een mail met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en motivatie (waaronder je klusvaardigheden) naar Annemarie Mesu - Geertsema via vrijwilliger@redeenkind.nl (ook voor meer informatie).