Serifa is elf jaar oud en ze woont met haar ouders, broers en zussen in Arivu, een gebied in het noordwesten van Oeganda. Ze droomt ervan om docent te worden.

Hoe gaat het met Serifa's familie?
Salim en Maimuna, de ouders van Serifa, zijn allebei boer. Op hun land verbouwen ze bonen, cassave, gierst en pinda's. Door het gebruik van traditionele landbouwtechnieken is de oogst helaas te klein om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarnaast spelen er andere zaken mee, zoals de aanhoudende droogte in 2017. Door lage inkomens en voedselonzekerheid gaan er in dit gebied veel kinderen niet naar school of stoppen voortijdig met hun opleiding. Daarnaast moeten veel kinderen erg ver lopen naar school.

Hoe worden de problemen aangepakt?
Maimuna is lid geworden van een zelfhulpgroep. Ze leert daar hoe ze op een goede manier kan lenen en sparen. De groep krijgt bijvoorbeeld trainingen op het gebied van moderne landbouwtechnieken, zodat ze hun oogst en inkomen kunnen vergroten. Ze leren ook hoe ze bij de overheid kunnen pleiten voor het bouwen van meer scholen in de buurt. Serifa en andere kinderen kunnen lid worden van een kindergroep waar ze leren wat hun rechten en verantwoordelijkheden zijn en ze worden begeleid in het ontwikkelen van hun talenten zodat ze hun dromen waar kunnen maken.

Wat kun jij doen?
Als jij Serifa sponsort, help je niet alleen haar maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!