Wie is Serge en hoe ziet zijn familie eruit?
Serge komt uit een gezin van acht mensen en hij heeft twee zussen en drie broers. Hij woont met hen in het Rusizi-district in Rwanda. Hij speelt graag voetbal met zijn vrienden. Veel van zijn vrienden willen later dokters en docenten worden, maar Serge droomt ervan om soldaat te worden. Zijn favoriete eten is rijst met mais en bonen. Hij zit in groep 1 van de basisschool en zijn favoriete vak is Engels.
Serge's familie heeft vaak last van voedseltekort, omdat zijn ouders Alexis en Alvera niet genoeg land hebben. Toch is landbouw hun voornaamste inkomstenbron. Ze moeten lange afstanden lopen om klussen te doen als dagloner en daar verdienen ze ongeveer 800 Rwandese Frank mee (ongeveer 1 euro). Dit is te weinig om aan de behoeften van het gezin te voldoen. De kinderen hebben daarom last van ondervoeding een eenzijdige voeding en presteren slecht op school. Ook hebben ze te weinig schoolmaterialen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Serge, Alvera, wordt door het programma gemotiveerd om zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Daar krijgt ze verschillende trainingen aangeboden, waardoor ze vaardigheden kan leren die te maken hebben met ondernemen. Dit is voor haar een basis om zelf een bedrijf te starten, waardoor ze zelf inkomen kan genereren. Het programma biedt Serge en zijn broers en zussen de mogelijkheid om deel te worden van een kindergroep. Hier kunnen ze spelen en leren ze hoe ze zelfstandig en betrouwbare leiders in de toekomst kunnen worden.