Hoe ziet het leven van Sabnam eruit?
Sabnam Hansda komt uit een arm en gemarginaliseerd gezin. Ze gaat naar de kleuterschool in haar dorp. Ze woont met haar ouders in een klein huis en speelt graag met haar vriendinnen. Ook vindt ze het leuk om rijmpjes te zingen. Later wil ze graag lerares worden.

Sabnams vader is een kleine boer, maar heeft geen regelmatig inkomen vanwege overstromingen. Tijdens deze overstromingen verlaat iedereen het dorp. Het dorp heeft geen schoon drinkwater of goede hygiënische omstandigheden. Daarom hebben veel kinderen last van diarree en andere ziektes als uitdroging en buikpijn. Ouders kunnen vaak geen medische behandelingen betalen, omdat ze te arm zijn.

Wat doet het programma?
Door het programma wordt het gezin van Sabnam ondersteund om op verschillende manieren inkomsten te genereren. Zo leren ze over het verwerken van gewassen en het verbouwen van groenten. Daardoor kunnen de ouders beter in de behoeften van hun gezin voorzien. Sabnam kan meedoen in een kindergroep, waar ze leert over kinderrechten, gezondheid en hygiëne. Daarnaast is het programma gericht op de ontwikkeling van jonge kinderen en dit wordt gedaan door trainingen te geven aan gezondheidswerkers en kindgerichte commissies aan te stellen. Zo wordt er gebouwd aan karakterontwikkeling en leiderschapsvaardigheden van kinderen.