Hoe ziet het gezin eruit?
Rose en Owili zijn ouders van vier kinderen: twee zonen en twee dochters. Ze wonen in het Abim-district in Oeganda. Owili staat niet op de foto, omdat hij op het moment van de foto niet aanwezig was.
De grootste inkomstenbron van Rose is het verbouwen van gewassen. Ze heeft een kleine tuin waar ze voedsel bewerkt voor eigen consumptie en voor verkoop. Het inkomen dat ze hierdoor verdient is erg laag, omdat ze gebruikmaakt van traditionele landbouwmethoden en geen moderne gereedschappen heeft. Daardoor heeft ze moeite haar gezin te voorzien van voldoende eten en kan ze moeilijk het schoolgeld betalen. Ook is er in het dorp weinig aandacht voor kinderbescherming, omdat veel mensen weinig kennis hebben over kinderrechten en niet weten hoe ze kinderen kunnen beschermen.

Wat doet het programma?
Rose is lid geworden van een zelfhulpgroep van Red een Kind, waar ze trainingen krijgt over sparen en lenen, moderne landbouwmethoden en het houden van kippen. Zo krijgt ze meer inkomen en kan ze schoolgeld betalen en medische zorg. De kinderen kunnen lid worden van kindergroepen en leren daar over kinderrechten, zodat er meer aandacht komt voor kinderbescherming.