Wie is Rahul?
Rahul Marandi komt uit een arm gezin en zit in groep 2 van de basisschool. Hij woont met zijn ouders, broer en zusje in een klein huis in het Purnea-district in India. Hij eet graag chocola en deelt ook met zijn vrienden. Hij vindt het leuk om cricket te spelen met vrienden en wil later professionele cricketspeler worden.

Hoe ziet zijn leven eruit?
Rahuls vader is een arme boer en het inkomen van zijn land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook hard op het land van anderen als dagloner, soms ook buiten het dorp. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en daarom hebben veel kinderen last van ziektes. Zijn ouders hebben geen mogelijkheden om een goede en hygiënische omgeving te bieden, omdat ze te arm zijn. Het dorp heeft geen goede wegen en in het regenseizoen is het voor kinderen lastig naar school of de kleuterschool te gaan vanwege de modder. Ook is er geen elektriciteit in het dorp, waardoor kinderen ?s avonds geen huiswerk kunnen maken.

Wat doet het programma?
Rahuls ouders worden geholpen met een programma dat gericht is op het generen van inkomen op verschillende manieren. Ze krijgen bijvoorbeeld training in gewasverwerking, zodat ze gewassen kunnen verkopen. Zo worden ze zelfvoorzienend. Zijn ouders worden ondersteund met zaden, mest en landbouwmaterialen. Rahul en zijn broer en zusje worden lid van een kindergroep waar ze verschillende vaardigheden ontwikkelen door middel van sport, spel en andere kunst. Zo leren ze om goede leiders te worden in de toekomst.