Wie is Protogene?
Protogene gaat naar de basisschool en zijn favoriete vak is Engels. Hij voetbalt graag met zijn vrienden: dat doet hij echt elke dag. Protogene is niet heel kieskeurig wat eten betreft, maar zijn favoriete gerecht is aardappels met bonen. Zoals veel kinderen in zijn omgeving wil hij dokter worden als hij ouder is.

Protogene woont met zijn ouders, drie zussen en broer. Eén van zijn zusjes is nog te jong om naar school te gaan. De ouders van Protogene hebben geen huis en geen land en zelf geen eigen dier. Ze werken als dagloners om een klein beetje inkomen te genereren, zodat ze voor hun gezin kunnen zorgen. Protegene's familie woont in een gehuurd huis, wat een grote kostenpost is voor het gezin door het weinige inkomen en het voedseltekort.

Hoe helpt het programma?
Door het programma van Red een Kind wordt moeder Francoise lid van een zelfhulpgroep. Daar leert ze verschillende levensvaardigheden, zoals het starten een onderneming, sparen en hygiëne. Ze kan in de zelfhulpgroep een lening krijgen waardoor ze sommige behoeften van haar gezin kan vervullen. Protogene en zijn broer en zussen mogen naar de kindergroep, waar ze bijvoorbeeld leren over kinderrechten. Ook kunnen ze daar hun talenten ontwikkelen en vaardigheden aanleren door bijvoorbeeld kunst en toneel. Dit helpt hen om later in het leven dromen te vervullen en doelen te bereiken.