Wie is Priyatam?
Priyatam komt uit een arm gezin en zit in de eerste klas van de basisschool in het dorp. Hij woont met zijn ouders, zus en broertje in een klein huis in het Gajapati-district. Hij is erg actief en sportief en speelt graag cricket. Ook is hij gedisciplineerd en houdt hij veel van zijn moeder. Zijn favoriete schoolvak is natuur en later wil hij graag gezondheidsmedewerker worden.

Hoe ziet zijn leven eruit?
De vader van Priyatam is een arme boer en zijn moeder zorgt voor het huishouden. Zijn ouders hebben geen vaste inkomstenbron en daarom leeft het gezin met veel moeilijkheden. Ze werken samen om voor hun gezin voldoende te eten en te drinken te regelen, maar het is soms niet genoeg. Ook hebben ze geen toegang tot medische zorg en schoolmaterialen. In het dorp is geen medische kliniek en tijdens een noodgeval is dit erg lastig. Ook zijn er slechte wegen in het dorp, waardoor veel kinderen niet naar school kunnen in het regenseizoen, omdat alles modderig is. In de avonden kunnen Priyatam en andere kinderen geen huiswerk maken, omdat er geen elektriciteit is.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Met de komst van Red een Kind in het dorp verandert er veel voor Priyatam! Door het programma kunnen zijn ouders lid worden van een boerengroep in het dorp. Op die manier leren ze op verschillende manieren inkomen te genereren. In de groep krijgen ze zaden, mest en landbouwmaterialen. Ook krijgen ze trainingen in moderne landbouwtechnieken en leren ze technische kennis. Priyatam en zijn zus kunnen meedoen aan kindergroepen, waarin ze leren hoe ze in de toekomst goede leiders kunnen worden. Ze kunnen samen spelen, activiteiten doen en nieuwe dingen leren, waardoor ze vrolijke kinderen worden. Ook leren ze hoe ze zich goed moeten gedragen.