Wie is Pramila?
Pramila is een meisje dat uit een arm gezin komt en ze zit in de tweede klas van de basisschool. Ze woont met haar familie in een klein huis in het Nabarangpur-district in India. Ze doet graag aan touwtjespringen met haar vriendinnen. Ze is erg sterk en houdt ervan haar moeder te helpen in het huishouden, bijvoorbeeld door te vegen of water te halen. Als ze groter is, wil ze gezondheidswerker worden.

De vader van Pramila werkt als dagloner bij anderen op het land en bouwt huizen voor een kleine vergoeding. Daarom gaat het gezin ook regelmatig naar het bos om producten te verzamelen en op de markt te verkopen. Echter, dat levert weinig op en is seizoensgebonden, dus de andere maanden hebben haar ouders moeite hun gezin van eten te voorzien. In het dorp is er geen schoon drinkwater of elektriciteit.

Hoe helpt ons programma?
Door het programma van Red een Kind worden de ouders van Pramila in staat gesteld verschillende activiteiten te ondernemen die voor inkomen zorgen, zoals het verbouwen van gewassen en het verkopen van groenten. Dit zorgt ervoor dat het inkomen van het gezin hoger wordt en daardoor kunnen ze beter in de behoeften van hun kinderen voorzien. Ook krijgen ze trainingen over kinderrechten, water en hygiëne.
Daarnaast heeft het programma ook aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarbij horen verschillende activiteiten, zoals het trainen en versterken van gezondheidswerkers in de gemeenschap, het aanstellen van toezichthoudende commissies en het organiseren van leerzame uitjes voor de kinderen. Ook is er aandacht voor karakterontwikkeling en leiderschapskwaliteiten door spellen, sporten, drama en dans. Pramila is hierin erg actief en kan in de toekomst misschien een goede leider worden.