Wie is Pacifique?
Pacifique woont samen met zijn ouders, drie broertjes en drie zusjes in Burundi. Pacifique gaat naar de basisschool en houdt van voetballen met zijn vrienden. Ook houdt hij van zwemmen in het meer. Pacifique droomt ervan om later advocaat te worden.

De ouders van Pacifique zijn boer. Op het kleine stuk land dat ze bezitten, verbouwen ze bonen en maïs. De oogst is helaas klein omdat het land onvruchtbaar is. De ouders van Pacifique hebben geen dieren die voor mest kunnen zorgen. Naast het gebrek aan eten, heeft de familie geen toegang tot schoon drinkwater en drinken ze vervuild water uit de rivier. Als Pacifique ziek wordt, is er geen medische zorg beschikbaar.

Hoe helpt ons programma?
Door het programma van Red een Kind worden de ouders van Pacifique in staat gesteld verschillende activiteiten te ondernemen die voor inkomen zorgen, zoals het verbouwen van gewassen en het verkopen van groenten. Dit zorgt ervoor dat het inkomen van het gezin hoger wordt en daardoor kunnen ze beter in de behoeften van hun kinderen voorzien. Ook krijgen ze trainingen over kinderrechten, het drinken van schoon water en hygiëne. Daarnaast heeft het programma ook aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Wat kun jij doen?
Als jij Pacifique sponsort, help je niet alleen hem en zijn familie, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!