Wie is Pacifique?
Pacifique staat bekend bij zijn vrienden als een vrolijk kind dat altijd blij is. Hij zit in de derde klas en gaat graag naar school. Zijn favoriete maaltijd is Ierse aardappelen en bonen. Pacifique vindt het leuk om te zingen en droomt ervan om later professioneel accountant te worden.


Wat doet zijn familie?
De familie van Pacifique is afhankelijk van een klein stuk land dat ze bewerken. Dit land is niet genoeg om van te eten en te overleven. Soms gaan Pacifiques ouders naar het dorp om daar werktaken over te nemen. Zo kunnen ze het voedsel dat ze bij het land ophalen aanvullen. Als ze een dag werken in het dorp, krijgen ze daar ongeveer 1 euro voor.


Hoe helpt het programma?
Pacifiques moeder is gemotiveerd mee te doen aan de zelfhulpgroep in haar community, waar ze actief betrokken raakt in verschillende trainingen en cursussen. Ze wil graag een rolmodel zijn voor de mensen in haar dorp. Ook wil ze ervoor zorgen dat haar familie zelfvoorzienend wordt. Pacifique en zijn broertje en zusje gaan naar een kindergroep. Daardoor leren ze niet alleen hun door God gegeven talenten te ontwikkelen, maar kunnen ze ook spelen en lol maken met andere kinderen.