Dit is de 6-jarige Niyomuhoza, haar naam betekent God is de trooster. Ze woont samen met haar familie in Kirundo en gaat nog niet naar school. Niyomuhoze vindt het leuk om bloemen te plukken en te dansen met haar vriendjes uit het dorp. Later wil ze graag journalist worden.

Wat doen haar ouders?
Niyomuhozas familie leeft van de landbouw en haar moeder verkoopt zout en vis. Aangezien het land klein en onvruchtbaar is, wil haar familie de landbouw graag inruilen voor het beginnen van een bedrijf. Maar helaas is het een hele uitdaging om een bedrijf te beginnen met het weinige geld dat binnenkomt. Niyomuhoza zou eigenlijk al naar de kleutereschool moeten gaan, maar de kleuterschool is onaf en heeft niet de benodigde materialen, waardoor niet alle kinderen naar school kunnen. Ook drinkt de familie geen schoon drinkwater en is daardoor vaak ziek.

Wat doet het programma?
Red een Kind wil kinderen als Niyomuhoza een kansrijke toekomst geven! In het programma worden haar ouders in een zelfhulpgroep samen met andere ouders uit het dorp versterkt om hun inkomsten te vergroten. Ze krijgen landbouwtraining en leren hoe ze een klein bedrijfje kunnen beginnen. Het programma zal de gemeenschap ondersteunen bij het verbeteren van het (kleuter)onderwijs. Ook wordt er hard gewerkt om het water en de gezondheidszorg te verbeteren. Dit zodat kinderen als Niyomuhoza weer een kansrijke toekomst krijgen en gezond naar school kunnen gaan. Sponsor jij Niyomuhoza, zodat ze een goede toekomst krijgt?