Hoe ziet de familie eruit?

John en Yvonne hebben zes kinderen: vier zonen en twee dochters. De zonen zijn Isaie (16), Alexis (14), Placide (10) en Jonathan (7). De dochters heten Anitha (12) en Pacifique (4). Ze wonen in een klein dorp in het district Rusizi in Rwanda. John en Yvonne zijn allebei boeren. De familie woont in een klein huis en heeft een klein stuk land om te bewerken.

De grond van de familie is onvruchtbaar en is niet voldoende om de familie het gehele jaar door van voedsel te voorzien. De kinderen krijgen één maaltijd per dag en dit beïnvloedt hun gezondheid en prestaties op school. De familie heeft geen medische verzekering om te helpen tijdens een medische crisis. De kinderen zijn daardoor erg kwetsbaar.

Hoe helpt het programma?

Het programma helpt Yvonne doordat ze in een zelfhulpgroep kan deelnemen. Daar krijgt ze trainingen over lenen, sparen en leert ze ondernemingsvaardigheden. Deze groepsmethode helpt haar in het beginnen van een klein familiebedrijfje. Daarmee kan ze de meeste problemen die haar gezin tegenkomt oplossen. De kinderen in het gezin gaan naar kinderclubs, waar ze verschillende vaardigheden leren en horen over kinderrechten. Ook hebben ze de mogelijkheid om mee te doen in muziek, dans, drama en andere leuke dingen. Daardoor verbetert hun sociale leven.