Hoe ziet het gezin eruit?
Ananias en Jacqueline zijn de ouders van vier dochters. Twee van hen gaan naar school en toen de foto genomen was, waren zij op school. Letitia, de derde dochter, was toen bij haar oma. De familie woont in het Rwamagana-district in een klein huis. Ze hebben een klein stuk grond waar ze bonen op verbouwen en zoete aardappelen als consumptie.


Hoe komen de ouders rond?
De oogst van het kleine stuk land is niet genoeg om de familie voor het gehele jaar te onderhouden. Ananias en Jacqueline doen daarom ook andere klussen om in hun basisbehoeften te voorzien, maar nog steeds heeft het gezin weinig te eten. Medische zorg krijgen is voor de familie ook een uitdaging, net als het betalen van schoolmaterialen en schoolgeld. Er wordt geen werk gedaan dat inkomen genereert en dat heeft effect op het onderwijs van de kinderen. Het hele dorp hoopt dat er een kleuterschool gebouwd kan worden voor de jonge kinderen.


Hoe helpt het programma?
Het programma motiveert Ananias om deel te nemen aan een zelfhulpgroep, waar hij trainingen krijgt op het gebied van moderne landbouwmethoden, sparen en lenen, het beginnen en runnen van een klein bedrijf, en nog meer. Dit helpt hem het leven van zijn gezin te verbeteren en geld te sparen voor medische zorg, schoolgeld en materiaal. Het programma zorgt ervoor, in samenwerking met de overheid, dat er een kleuterschool komt voor alle jonge kinderen uit het gebied. Ananias' kinderen gaan ook samen met andere kinderen naar een kindergroep, waar ze les krijgen over kinderrechten, hygiëne en ziektepreventie en waar ze spelen en sporten. Zo leren ze zichzelf te ontwikkelen.