Wie is Mina?
Mina Murmu komt uit een arm gezin en gaat regelmatig naar de kleuterschool bij haar in het dorp. Ze woont met haar ouders en zussen in een klein huis in het Purnea-district in India. Ze speelt graag verstoppertje met haar vriendinnen in haar vrije tijd. Later wil ze verpleegkundige worden.

Hoe ziet haar leven eruit?
De vader van Mina heeft geen eigen stuk grond en daarom werkt hij op het land van anderen als dagloner. Het gezin heeft moeite om rond te komen en elke dag voedsel op tafel te krijgen. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en gezondheidscentrum, waardoor veel kinderen ziek worden. Ook is er geen kliniek dichtbij waar mensen in een medisch noodgeval heen kunnen.

Hoe helpt het programma?
Door het programma worden de ouders van Mina gelinkt aan de lokale overheid, waardoor ze ondersteuning krijgen. De moeder krijgt training in verschillende vaardigheden, waardoor ze geld kan verdienen voor haar gezin. Ook wordt ze lid van een vrouwengroep waar ze geld leert verdienen. Mina kan zich aansluiten bij een kindergroep die gericht is op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden door spel, sport en andere activiteiten. Ook krijgt ze training over kinderbescherming, kinderrechten en veiligheid.