Het gezin van Mediatrice:
Moeder: Donatille (31 jaar)
Vader: Azarias (31 jaar)
Broertjes: David (7) en Cedric (4)

Hoe ziet het leven van Mediatrice eruit?
Mediatrice is het oudste kind in het gezin. Ze gaat naar een school die in de buurt van haar huis staat in het Bugesera-district. Mediatrice zit in groep 2 en haar favoriete schoolvak is taal. Ze eet graag gebakken bananen en bonen. Zoals veel andere kinderen in haar dorp, houdt ze van zingen op de zondagsschool. Later wil Mediatrice lerares worden.
Het gezin van Mediatrice is afhankelijk van een klein stuk land. Donatille en Azarias, de ouders van Mediatrice, hebben moeite om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Ze hebben namelijk niet genoeg land om gewassen te verbouwen. Tijdens het regenseizoen werken de ouders van Mediatrice als dagloner voor de buren in ruil voor voedsel. Ook toegang tot medische zorg is beperkt, omdat ze de zorgverzekering niet kunnen betalen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Mediatrice, Donatille, is door het programma lid geworden van een zelfhulpgroep. Daarin leert ze verschillende ondernemersvaardigheden en kan ze meer bijdragen aan het welzijn van haar gezin. De zelfhulpgroep moedigt mensen aan buiten bestaande grenzen te denken en zelf meningen te vormen. Mediatrice wordt binnenkort lid van een kindergroep waar ze vaardigheden leert en ook les krijgt over kinderrechten voor waardigheid en ontwikkeling.

Hoe kun jij helpen?
Als jij Mediatrice sponsort, help je niet alleen haar, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!