Wie is Manjulata?
Manjulata is een meisje van drie jaar en ze gaat naar de peuter- / kleuterschool in haar dorp. Ze woont met haar ouders, zussen en broer in het Nabarangpur-district. Als Manjulata vrij is speelt ze graag verstoppertje.

Wat doen haar ouders?
Manjulata?s ouders zijn dagloners. Ze werken op het land van andere boeren. Het dorp van Manjulata heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Daarom zijn er veel kinderen die verschillende ziektes hebben door slechte hygiëne. De ouders zijn, door hun lage inkomen, niet in staat om te voorzien in de basisbehoeften van het gezin.

Wat doet het programma?
Door het programma worden Manjulata?s ouders ondersteund in het ondernemen van verschillende activiteiten waardoor ze inkomen genereren. Zo leren ze hoe ze gewassen kunnen verbouwen om te verkopen en hoe groenten goed kunnen worden verwerkt. Daardoor wordt het inkomen van de het gezin verbeterd en kunnen de ouders beter voor de kinderen zorgen. Ook krijgen ze trainingen over kinderrechten, water en hygiëne. Het programma richt zich ook op de allerjongsten door middel van activiteiten die gericht zijn op de vroege ontwikkeling van kinderen. Daarom is er een gezondheidsmedewerker in het dorp, zijn er commissies die zich inzetten voor de ontwikkeling van kinderen en zijn er programma's waardoor kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen. Zo leren de kinderen verschillende vaardigheden en competenties zodat ze klaar zijn voor de toekomst.

Wat kun jij doen?
Als jij Manjulata sponsort, help je niet alleen haar maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!