Hoe ziet het leven van Ezekiel eruit?
Ezekiel is de oudste zoon in het gezin en heeft twee jongere zusjes. Hij is elf jaar oud, houdt van Engels en wiskunde en wil later graag priester worden. Ezekiel vindt sporten leuk, vooral voetbal, en hij sport graag met zijn vrienden op school en thuis.

Vedaste en Francine, Ezekiels ouders, werken hard om te voorzien in de basisbehoeften van hun kinderen, maar hun kleine land bewerken is hiervoor niet voldoende. Daarom werken ze ook als dagloners, maar dit betaalt niet genoeg om voor het gezin te zorgen. Het gezin is ondervoed, heeft geen medische zorg en de kinderen hebben niet genoeg schoolmaterialen.

Wat doet het programma?
Door de zelfhulpgroep waar Francine lid van is, leert ze vaardigheden omtrent lenen, sparen en een klein bedrijf runnen. Daardoor is ze in staat zelf een bedrijf te starten en te onderhouden. Op deze manier kan ze veel problemen van haar gezin oplossen. Ezekiel en zijn zusjes kunnen hun talenten ontwikkelen door lid te worden van een kindergroep. Ook leren ze daar bepaalde levensvaardigheden die later in het leven van pas komen.