Naam: Kubwayo
Leeftijd: 6 jaar
Broers en zussen: 4 zussen en 2 broers
Gebied: Kirundo, Burundi

Kubwayo is een jongen van zes en hij woont met zijn ouders in Kirundo, een gebied in het noorden van Burundi. Kubwayo gaat naar school en hij wil, als hij later groot is, architect worden. In zijn vrije tijd gaat hij vaak hutten bouwen met zijn vriendjes.

Hoe gaat het met de familie van Kubwayo?
Jean de Dieu en Emelyne, de ouders van Kubwayo, zijn afhankelijk van een klein stukje onvruchtbare grond. Ze mogen de twee geiten van anderen gebruiken om het land te bemesten, maar dat is niet genoeg. Om het inkomen een beetje aan te vullen werkt Jean de Dieu vaak als dagloner bij andere boeren, maar dat verdient niet genoeg om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. In de omgeving hebben veel kinderen problemen met hun gezondheid door het vervuilde drinkwater. De school waar Kubwayo heen gaat heeft niet genoeg klaslokalen en daardoor krijgen sommige klassen les onder een boom.

Hoe worden de problemen aangepakt?
Om ervoor te zorgen dat Jean de Dieu en Emelyne genoeg verdienen om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien, worden ze lid van een zelfhulpgroep. In de groep leren ze praktische vaardigheden zoals moderne landbouwtechnieken en het fokken van geiten. Ze leren ook over voeding en het belang van schoon drinkwater, zodat de kinderen gezond kunnen opgroeien. Kubwayo wordt lid van een kindergroep, waar hij kennis en vaardigheden opdoet om zijn talenten te ontwikkelen. Zo kan hij zijn dromen en doelen waarmaken!

Wat kun jij doen?
Als jij Kubwayo sponsort, help je niet alleen hem maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!