Hoe ziet het leven van de familie eruit?

Lawrence en Magdalena zijn opa en oma van drie kleinkinderen, die bij hen wonen. Omwony Emmanuel (17) en Ojwok Kala (11) waren niet in de buurt toen de foto werd gemaakt, dus is alleen Achen Fiona (15) te zien met haar grootouders.
De grootste inkomensbron van Lawrence is het verbouwen van gewassen. Hij heeft een kleine tuin waar hij voedsel verbouwt voor consumptie en om te verkopen. Helaas is de voedselproductie erg laag door slechte landbouwvaardigheden en gebrek aan moderne landbouwmethoden. Dit beïnvloedt de kwaliteit en hoeveelheid voedsel en daarmee ook het inkomen. Daardoor verdient hij vaak niet genoeg om zijn gezin van voldoende voedsel te voorzien en schoolgeld te betalen. Ook kindbescherming in het dorp blijft vaak achter, omdat de meeste mensen in de community geen kennis hebben over kinderrechten.

Wat doet het programma?

Lawrence wordt door het programma geholpen door lid te worden van een boerengroep en Magdalena doet mee met een zelfhulpgroep. Beiden krijgen hierin trainingen over sparen en lenen. Ook leren ze hoe ze voor een verhoogde voedselproductie kunnen zorgen. Ze krijgen training in het houden van gevogelte voor een verhoogd inkomen, zodat schoolgeld en medische zorg betaald kan worden. De kleinkinderen worden aangemoedigd zich aan te sluiten bij kinderclubs, waar ze bijvoorbeeld kinderrechten leren om de bescherming van kinderen te verbeteren.