Het gezin van Janviere:
Vader: Jean (37)
Moeder: Delphine (35)
Broertjes: Janvier (7), Omar (2) en Charles (0)

Hoe ziet haar leven eruit?
Janviere is acht jaar en woont in het Bugesera-district in Rwanda. Ze zit in groep 1 en haar favoriete vak is Engels. Ze eet graag aardappels met bonen en houdt van sporten. Ze voetbalt veel en speelt ook andere spellen. Janviere droomt ervan om later lerares te worden.
De ouders van Janviere zijn boeren en hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen voor eigen consumptie. Soms doen Jean en Delphine daarnaast nog ander werk, zodat ze iets meer inkomen hebben. Het gezin heeft geen toegang tot medische zorg, omdat ze geen verzekering kunnen betalen. Janviere en haar broertje Janvier hebben niet genoeg schoolmaterialen.

Wat doet het programma?
De moeder van Janviere, Delphine, is lid geworden van een zelfhulpgroep. Daar krijgt ze trainingen in ondernemingsvaardigheden, zoals sparen en lenen. Zo kan ze meer bijdragen aan het welzijn van haar gezin. Door de zelfhulpgroep ontmoet Delphine ook andere vrouwen uit het dorp. Samen leren ze om groots te denken en zelf initiatief te nemen om ideeën uit te werken. Janviere mag als ze iets ouder is ook lid worden van de kindergroep in het dorp. Dat helpt haar om een goede jonge vrouw en toekomstige leider te worden.

Wat kun jij doen?
Als jij Janviere sponsort, help je niet alleen haar, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!