Naam: Furaha
Leeftijd: 9 jaar
Broers en zussen: 2 zusjes
Gebied: Kirundo, Burundi

Furaha is een meisje van negen en ze woont met haar ouders in Kirundo, een gebied in het noorden van Burundi. Furaha zit op de basisschool en wil, als ze later groot is, juf worden. In haar vrije tijd speelt ze graag handbal en gaat ze soms bloemen plukken.

Hoe gaat het met de familie van Furaha?
Elias en Estelle, de ouders van Furaha, zijn boer. Ze verbouwen wat maïs en bonen maar het land is niet erg vruchtbaar. Door het gebruik van traditionele landbouwtechnieken is de oogst niet optimaal. Door het lage inkomen kunnen Elias en Estelle niet in de basisbehoeften van het gezin voorzien. In de omgeving hebben veel kinderen problemen met hun gezondheid door het vervuilde drinkwater. De school waar Furaha heen gaat heeft niet genoeg klaslokalen en daardoor krijgen sommige klassen les onder een boom.

Hoe worden de problemen aangepakt?
Om ervoor te zorgen dat Elias en Estelle genoeg verdienen om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien, worden ze lid van een zelfhulpgroep. In de groep leren ze praktische vaardigheden zoals het runnen van een kleine onderneming en het beheren van een kleine groentetuin. Ze leren ook over voeding en het belang van schoon drinkwater, zodat de kinderen gezond kunnen opgroeien. Furaha wordt lid van een kindergroep, waar ze kennis en vaardigheden opdoet om haar talenten te ontwikkelen. Zo kan ze haar dromen en doelen waarmaken!

Wat kun jij doen?
Als jij Furaha sponsort, help je niet alleen haar maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!