Hoe ziet het leven van gezin Akello eruit?
Stella en Micheal zijn ouders van drie kinderen en wonen in het Abim-district. Micheal staat niet op de foto, omdat hij als beveiligingsmedewerker werkt in de stad. Daarom kon hij er op het moment van de foto niet bij zijn.

De grootste inkomstenbron van Stella is het verbouwen van gewassen en het fokken van dieren. Ze doet dit zowel voor eigen consumptie als om te verkopen. Het inkomen dat ze hierdoor verdient is erg laag, omdat ze gebruikmaakt van traditionele landbouwmethoden en geen moderne gereedschappen heeft. Ook is er in het dorp weinig aandacht voor kinderbescherming, omdat veel mensen weinig kennis hebben over kinderrechten en niet weten hoe ze kinderen kunnen beschermen. Medische voorzieningen zijn ver weg en de beschikbare gezondheidscentra hebben niet de benodigde medicijnen. Daarom is ze voor medische zorg afhankelijk van klinieken.

Hoe helpt het programma?
Stella wordt aangemoedigd lid te worden van een zelfhulpgroep, waar ze trainingen krijgt over bijvoorbeeld sparen en lenen, moderne landbouwmethoden voor verbeterde voedselopbrengst en het houden van kippen. Daardoor heeft ze meer inkomen om voor haar familie te zorgen en hen van medische zorg te voorzien. De kinderen kunnen lid worden van kindergroepen en leren daar over kinderrechten, zodat er meer aandacht komt voor kinderbescherming.