Wie is Kevine?
Kevine is een meisje van 8 jaar oud en ze zit in de tweede klas van de basisschool. Deze school ligt in het Rusizi-district in Rwanda, waar Kevine met haar ouders, twee zussen en broer woont. Ze is een harde werker en erg slim. Haar favoriete vak is wiskunde en ze houdt van rijst met kool. In haar vrije tijd speelt Kevine graag met haar vriendinnen en later hoopt ze verpleegster te worden.

Hoe ziet het leven van de ouders van Kevine eruit?
Kevine's ouders hebben een klein stuk land. De opbrengst ervan is niet genoeg om de familie te onderhouden en daarom werken ze vaak ook bij anderen op het land om geld te verdienen. Soms hebben Kevine en haar zussen en broer dagen achter elkaar geen eten. Dit heeft veel effect op de schoolprestaties, omdat ze niet altijd naar school kan. Haar ouders, Athanase en Odette, hebben namelijk moeite met het betalen van het schoolgeld en -materialen en gezondheidszorg.

Wat doet Red een Kind?
Het programma helpt Kevine's moeder Odette door lid te worden van een zelfhulpgroep. Daar leert ze ondernemersvaardigheden als lenen, sparen en vooruit kijken. Ze kan intern van de zelfhulpgroep lenen, omdat er samen gespaard wordt, en daarmee zelf een klein bedrijf beginnen. Odette kan daarmee langzaamaan de problemen voor haar kinderen verhelpen. Kevine en haar zussen en broer kunnen deelnemen aan kindergroepen. Daar mogen ze spelen en leuke dingen doen, maar krijgen ze ook de tijd om vragen te stellen over bepaalde dingen uit het leven.