Hoe ziet het leven van de familie eruit?

Kelly is vader van het gezin en woont samen met zijn vrouw (Mariana), twee zonen, drie dochters en kleindochter in het district Abim in Oeganda. De oudste zoon staat niet op de foto, omdat hij op dat moment niet aanwezig was.

De belangrijkste inkomstenbron van het gezin is het verbouwen van gewassen. Kelly heeft een klein stuk grond waarop hij voedsel verbouwt voor consumptie, maar hij gebruikt ook een deel om te verkopen. Zijn grootste probleem is dat de voedselproductie erg laag is door slechte landbouwvaardigheden en ouderwetse landbouwtechnieken. Daardoor krijgt hij weinig opbrengst van het land. Dit maakt het moeilijk om het gezin te voorzien van voldoende voedsel en om het schoolgeld te betalen, vooral voor de dochter die naar de middelbare school gaat. In het dorp wordt weinig aandacht besteed aan kinderbescherming, omdat mensen vaak geen kennis hebben over kinderrechten.

Hoe ziet de hulp van het programma eruit?

Kelly wordt gestimuleerd zich aan te sluiten bij een boerengroep en Mariana is lid van een zelfhulpgroep. Hierin leren ze door trainingen over sparen, lenen en moderne landbouwmethoden. Daardoor ontstaat een grotere voedselopbrengst. Ook worden ze getraind in het houden van gevogelte. Door een tweede inkomstenbron kunnen ze beter schoolgeld en medische zorg betalen. De kinderen kunnen deelnemen aan kindergroepen, waar ze bijvoorbeeld getraind worden in kinderrechten. Daarmee kunnen de kinderen beter beschermd worden.