Hoe ziet het gezin van Jugasay eruit?
Jugusay is 6 jaar en heeft twee broers en twee zusjes. Hij gaat naar de basisschool en zijn familie is arm. Hij woont met zijn gezin in een klein huis en doet graag spelletjes met zijn vrienden in de buurt van zijn huis. Als hij later groot is, wil hij zakenman worden. Jugasay rent harder dan al zijn vrienden en houdt van chocola.

De ouders van Jugasay hebben een klein stuk land waarop ze rijst en mais verbouwen. Ze verkopen hun opbrengst om voor het gezin te zorgen. Ook werken ze als dagloners in een dorp in de buurt op andere velden. Daarnaast is het gezin van Jugasay afhankelijk van bosproducten om van te leven. Het dorp waarin ze wonen heeft geen goede drink- en gezondheidsmogelijkheden, waardoor veel kinderen last hebben van verschillende ziekten. Ook heeft het huis van Jugasay geen elektriciteit, waardoor hij in de avond niet meer kan studeren.

Hoe helpt het programma?
Het programma helpt bij het genereren van verschillende inkomstenbronnen. De ouders van Jugasay krijgen zaden, trainingen en kennis. Zo wordt het inkomen van het gezin verhoogd en kunnen ze voorzien in hun basisbehoeften, voornamelijk die van de kinderen. Jugasay en zijn broers en zusjes mogen naar het kinderprogramma, waar ze kennis krijgen en verschillende vaardigheden leren.