Hoe ziet het leven van Jonathans gezin eruit?
Jonathan woont met zijn ouders (Martin en Lilian) en zusjes Mercy en Comfort. Hij gaat naar groep 1 van de basisschool en zijn favoriete vak is taal. Hij wil later chauffeur worden en speelt graag voetbal met zijn vrienden.
Jonathans gezin is afhankelijk van 5 acre land, waarvan ze jaarlijks ongeveer 1,5 acre bewerken. Ze verbouwen bonen, cassave, mais, sorghum, gierst en pinda?s. De opbrengst hiervan is te weinig om de familie te onderhouden. Dit komt omdat ze traditionele landbouwmethoden gebruiken en er veel droogte was. De kleine oogst is bedoeld om van te eten en te verkopen op de lokale markt. Lage inkomens zorgen ervoor dat het gezin ongebalanceerde voeding krijgt en soms maar twee maaltijden per dag. Ook het onderwijs van de kinderen wordt hierdoor beïnvloed. Veel kinderen stoppen daarom voortijdig met school. Daarnaast moeten veel kinderen lang lopen naar school, waardoor ze veel lessen missen. Jonathan moest zelf elke dag 3 kilometer lopen om naar school te gaan.

Hoe helpt het programma?
Jonathans moeder Lilian is lid van de zelfhulpgroep en door het programma kan ze sparen en lenen van en met de groep om een inkomensgenererende activiteit te beginnen. Samen met de andere groepsleden krijgt ze training over moderne landbouwmethoden. Zo kan ze ervoor zorgen dat de oogst voldoende is voor hun eigen consumptie en om te verkopen. Dit zorgt voor een groter inkomen en zo kan het gezin een gevarieerde maaltijd krijgen en het schoolgeld betalen. De community leert ook vaardigheden wat betreft lobbyen, zodat ze contact kunnen leggen met andere stakeholders en scholen dichterbij het dorp kunnen brengen. Ook leren ze onderwijs te promoten voor kinderen met een beperking. In het dorp worden kindergroepen gevormd waar de kinderen leren over kinderrechten en over het belang van spelen.