Wie is Jacqueline?

Jacqueline is het derde kind in haar gezin en ze woont samen met haar ouders en broers en zusjes. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool in de buurt van waar ze woont. Haar favoriete vak is Kinyarwanda en ze eet graag gebakken banaan met bonen, zoals veel kinderen uit haar dorp. Jacqueline gaat graag naar de zondagsschool om daar te zingen. Ze droomt ervan om later lerares te worden.


Jacquelines familie is afhankelijk van een klein stuk land dat ze bewerken. Haar ouders vinden het lastig om de familie te voorzien van basisbehoeften, omdat ze niet genoeg land hebben om gewassen te verbouwen. Tijdens het regenseizoen doen ze daarom wat klussen op het land van buren in ruil voor eten.


Wat verandert het programma?
De moeder van Jacqueline is aangemoedigd om mee te doen aan de zelfhulpgroep uit het dorp. Daar wordt ze actief betrokken bij verschillende trainingen. Ze hoopt een rolmodel te zijn in het dorp en wil ervoor zorgen dat haar familie zelfvoorzienend is. Jacqueline gaat naar een kindergroep. Daar leert ze niet alleen over de talenten die ze van God heeft gekregen, maar wordt ze ook voorbereid op haar toekomstige leven.