Hoe ziet de familie van Immaculate eruit?

Immaculate gaat nog niet naar school. Ze wil later graag verpleegster worden. Ze speelt graag 'keukentje' en woont bij haar vader en stiefmoeder. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder is ergens anders getrouwd.

Haar familie is afhankelijk van een klein stuk grond waar ze bonen, cassave en noten verbouwen. Dit levert weinig op om het gezin te onderhouden. Dat komt omdat ze alleen traditionele landbouwmethoden gebruiken en als gevolg daarvan weinig oogstopbrengst hebben. Het beetje dat ze als oogst ophalen, is bedoeld om van te eten en te verkopen op de lokale markt. Hiernaast werkt haar vader bij door houtskool te branden. Door hun lage inkomen heeft de familie eenzijdige maaltijden, soms twee keer per dag en dit heeft effect op de prestaties van de kinderen op school. Veel kinderen stoppen daarom voortijdig met school. Ook moeten ze vaak lang lopen om naar school te gaan en daarom zijn ze regelmatig afwezig.

Wat doet de zelfhulpgroep?

De ouders van Immaculate zijn lid van de zelfhulpgroep door het programma. Ze kunnen sparen en lenen van een gezamenlijke rekening om een eigen bedrijf te starten. Samen met andere groepsleden ontvangen ze ook trainingen over moderne landbouwmethoden, waardoor ze een grotere oogst kunnen binnenhalen. Daardoor hebben ze genoeg om van te eten en kunnen ze de rest verkopen. Dit zorgt voor een groter inkomen en zo kan Albert zijn gezin gezonde maaltijden voorzetten en schoolgeld betalen. De community wordt ook getraind in lobbyen en belangenbehartiging, waardoor ze met andere stakeholders kunnen praten om te zorgen dat de school dichterbij het dorp komt. Ook willen ze het onderwijs promoten voor kinderen met een beperking. In het dorp zijn kindergroepen gevormd waar kinderen leren over hun rechten en over het belang van spelen.